torstaina, helmikuuta 21, 2008

Ihanainen ensimmäinen Sny paketti!


Tänään saapui postimiehen mukana hieno ensimmäinen salainen neuleystävä pakettini. Salainen ystävänihän muisti minua jo kauniilla runokirjasella ystävänpäivän aikoihin.
Voi ihanuus, ilo ja huokaus!
Kaunis Kaarina Toiviaisen kortti: Kesäkeinussa, aina tarpeellista tummaa suklaata (tämä on vielä yksi suosikeistani),kauniin vihreää Novita Bambulankaa ja ruskeasävyistä Novita Wool neliraitaa.
Kiitos! Ilahduin kovin.
Nyt vain miettimään mitä näistä saisi aikaiseksi. Luulenpa tuon Wool neliraidan päätyvän kenties sukiksi, joihin minulla on herännyt kova kiinnostus viime aikoina.

tiistaina, helmikuuta 19, 2008

Lanka saapui mystiseen huiviini ja yksi Baierilainen valmiina



Sain tänään postista langat tulevaan salaperäiseen huiviini.
Tilasin kuitenkin hyvin lähellä alkuperäistä ohjetta olevaa lankaa.
Fleece artist Nova Socks väriä Tangerine.
Kuva ei tee oikeutta ihanalle sävylle.



Yritys kuvata lähempää ja alla vielä toinen



Ensimmäinen Baierilainen sukkakin valmistui.
Sitten vain etsimään lankaa toista varten.
Vaan voi olla että sitä ennen on erään jo toisen salaisemman työn aika.
Langat siihen ovat jo odottamassa-eikä niistä ole blogissa tietoa. Hahaa!








maanantaina, helmikuuta 18, 2008

Turha säikähdys




Baierilaisten loppusuoralla on varsin selvää ettei tuo loppulanka riitä toiseen sukkaan.

Hohhoijaa, lähikaupoista ei ainakaan enää samaa sävyä (502) saa. Kaupan myyjä säikäytti minut turhaan väittämällä tuon sävyn olleen vain sesonkiväri jota ei enää valmisteta. Apua ei tietenkään ollut juuri silloin kadoksissa olleesta vyöttestäkään. Olipa tuo myyjä niin vitsikkäällä päällä, että neuvoi neulomaan toisen sukan toisella värillä. Aaah... Ellen olisi ollut niin järkyttynyt koko tilanteesta, olisin saattanut vastata tapojeni vastaisesti jotain hyvin sapekasta.


Onneksi Lauttasaaren Novitan asiantunteva palvelu pelasti tilanteen. Kadonnut vyötekin löytyi. Sävyä pitäisi olla vielä kaupoissa ja ainakin Lauttasaaresta sitä sitten saa jos muualta ei löydy.
Huokaus ja helpotus.


Mutta totuuden nimissä on sanottava, ettei tuo 7veljestä ollut ihan paras lankavalinta tähän malliin. Seuraavat sukat neulon sitten ohuemmasta langasta. Urugualaisesta merinosta kenties?

keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Sny postia!

Kiitos parahin sny postista!
Saapui tänään ihana positiivarien kirjanen; "Ystävyyden aapinen".
Tähän laitan yhden neuleblogiin hyvin sopivan lainauksen:
Ystävyys on kuin kaulahuivi,
joka pitää meidät pakkasella lämpimänä.

Lankapohdintaa Mystic Light Mystery Shawl

Tämän lankavaihtoehdot pyörivät mielessä.
Tuota Fleece Artist merinolankaa 2/6 ei ihan helposti olisi saatavissa muutoin kuin Atlantin toiselta puolelta. Löysin kyllä lähes vastaavaa Nova Socks lankaa samalta yhtiöltä, mutta hinta tulisi huiville aikalailla.
Yhtenä vaihtoehtona olisi Pirkanmaan käsi- ja taideteollisuus ry:n ohut pirkkalanka. Kirkas punainen voisi olla aika kaunis. Jotenkin kuitenkin pelkään ettei siitä neulottu huivi olisi niin pehmeä kuin merinovillainen olisi.
Entäs sitten tämä ihana Wetterhoffin Silvia lanka.
Pian tulee kiire!

Lankaehdotuksia otetaankin kiitollisuudella vastaan!

keskiviikkona, helmikuuta 06, 2008

Kirjoja, hattuja ja sukan nyperrystä

Posti toi eilen kauniita japanilaisia kirjoja. Tytön vaatteita kaavoineen ja virkkausmalleja. Kovin ovat koreita molemmat.



Tyttöselle teen taatusti kesäksi mekkoja jollain noista kaavoista.
Virkkauskirjasta löytyy paljon muutakin toteuttamiskelpoista kuin tuo kansikuvan kaunis kassi.




Virkkasin vielä kolme peruspipoa kesäksi loppulangoista. Tyttöselle Novita Bambu kaksinkertaisena, Baby born sain puoliksi Novita Samos lollipop ja puoliksi Novita Bambu lankaisen pipon ja pieni My First Babyborn sai pipon Novita Samos lollipop langasta.



Baierilaisetkin alkavat hahmottua. Aloitin ensimmäiset kuitenkin Novitan 7veljestä langasta jota oli varastossa. Puikot kokoa 3 1/2. Resori sujui kyllä, mutta lisäyskerros oli takkuamista. Vasta kolmannella yrityksellä onnistui ja silloinkin osin omalla tavalla. Merkitsin langoilla kuvioiden alut ja katsoin tulevalta kuvioriviltä tarvittavien lisäsilmukoiden paikat. Alku tuntui aikamoiselta nyperrykseltä, mutta jo nyt alkaa sujua jouhevammin. Hauska ohje, ilmankos tämä on niin suosittu!